top of page

Zondagse namiddagwandeling langs de Hasseltse Street Art op 30 april met Francis De Lauré

Wie kent er niet het tekeningetje van Mr. Chad, het ventje met zijn grote ogen en dikke neus dat boven een muurtje uitpiept en op openbare plekken opduikt met onderschrift “Kilroy was here”? Graffiti! Vandalisme! Een schande! Juist, maar uit die illegale en vaak met drugs en drank geassocieerde wereld traden een aantal kunstenaars naar voor die met hun werken wereldfaam verwierven. Denken we maar aan Keith Haring, Jean-Michel Basquiat en uiteraard Banksy.

De afgelopen decennia werden er in heel wat steden initiatieven op touw gezet om deze vorm van kunst uit de illegaliteit te halen. Met succes! Graffiti werd plots Street Art en groeide uit tot een internationale scene van gewaardeerde kunstenaars. Heel wat steden werden Street Art Cities en Hasselt is daar één van.

Op dit ogenblik telt onze stad meer dan 70 kleurrijke Street Art werken. Te veel en te ver om met de voettram in één wandeling af te trappen. Daarom beperken we ons in deze wandeling tot de werken in de binnenstad en, een beetje daar buiten, de Hal of Fame. Smaakt het naar meer... plan dan een fietstocht en met de folder, verkrijgbaar bij Visit Hasselt, kan je ze allemaal bewonderen.

Vertrek om 14u aan Visit Hasselt, Maastrichterstraat, 59 – 3500 Hasselt. Te wandelen afstand: +/- 3km Graag gepast de bijdrage van 5€ te betalen bij aanvang van de rondleiding. Je kan reserveren op htg.boekingen@hotmail.com

Meer informatie over onze wandelingen vind je op onze website: www.hasseltsetoeristischegidsen.be

streetart11.jpg
streetart10.jpg
bottom of page