top of page
orlandini1.webp
orlandini3.webp

De Weldaad van Water – een verrassende zondagse wandeling door het cultuurlandschap van Herkenrode op 12 maart met vertrek aan de Tuiltermolen om 14u30
Gedurende  meer dan 1000 jaar werd het Herkenrodelandschap in het Wijersgebied geboetseerd door mensenhanden .  Voor de Graaf van Loon, de Cisterziënzerinnen van de abdij, de families Claes-Hermant - nieuwe bewoners na de Franse revolutie en hun pachters- , betekende het water van de Demer  en haar zijriviertjes economische welvaart. Vanaf 1998 begon het Agentschap Bos en Natuur met de restauratie van het landschap zoals het er wellicht uitgezien heeft tijdens de bloeiperiode van de abdij. Deze ingrepen droegen  bij tot meer biodiversiteit, toeristische natuur- en landshapsattractiviteit en welzijn voor  de bewoners van Hasselt en bezoekers. 
Deze wandeling kadert in een reeks van vier unieke Wijerswandelingen. Onze gids Wlly Orlandini wacht jullie op aan de parking van de Tuiltermolen (N729 volgen richting Bolderberg – parking op de Stokrooieweg – net over de autoweg rechts voor wie van Hasselt komt. Dus niet aan het Poortgebouw van de Abdijsite. 
De wandeling is ten voordele van de Wijers. Inschrijven doe je op www.dewijers.be/wijerswandelingen 
De wandeling van maximum 5 kilometer loopt over deels verharde wegen, stevige wandelschoenen  aanbevolen. 
Meer informatie over onze wandelingen vind je op onze website: www.hasseltsetoeristischegidsen.be

bottom of page