top of page

Dialectwandeling

Zondagse wandeling met Lu Quintiens op 13 augustus

De vakkanse ès halleverwiëge! Waffer tâle hèt dzjië gekald? Frans? Èngels? Dèèts?

Hèt dzjië euch Hessels gekald? De mieste zègge:“ Iech kann gin Hessels“ of “Iech verstoan da ni!”

Koem dan mar zondaag dartién(13) oggustës mej wandele ènne stad! Stadsgids en echte Hesselier Lu Quintiens vertelt oechlejs ever perègzempel: De Beek, Jan den Aap, de beugskes op de Groééte Merrek, de kaffee “De Pot d’Or.” En wa dee dee mèstkaar èn oas drèède Stadhéûs?

Nu even praktisch. We starten op de Grote Markt om 14u aan het beeld van Hendrik en Katrien. De wandeling duurt ongeveer 2u. Liefst vooraf inschrijven via lu.quintiens@telenet.be. Prijs: € 5 p.p. Afrekenen vóór de wandeling.

Tot dan en “Haddoech sier!”

24_borrelmanneke.jpg

Wil je leuke anekdotes en verhalen over Hasselt horen, verteld door een geboren Hasselaar in het sappig Hasselts dialect? Kom dan op zondag 13 augustus naar deze ludieke en leerrijke stadswandeling. Je komt meer te weten over de Hasseltse geschiedenis, de straten en pleinen, kunstwerken en merkwaardige gebouwen. Dit alles doorspekt met de leukste verhalen over Hasseltse volksfiguren en uiteraard de jeneverindustrie. En als kers op de taart sluiten we de wandeling af met een korte, maar krachtige "Hesselse lès"! Gids: Lu Quintiens

bottom of page